Sydämellinen kiitos!

Suomen ensimmäiset hyvinvointialuevaalit on nyt käyty. Oma lopullinen äänimääräni tarkastuslaskennan jälkeen on 362. Se tarkoittaa sitä, että tulin valituksi Varsinais-Suomen neljänneksi Vihreäksi varavaltuutetuksi.

Haluan vielä lausua kiitokseni sinulle, joka luotit ja annoit äänesi.


Kaiken kaikkiaan olen liikuttunut näissä vaaleissa saamastani luottamuksesta ja tuesta. Kaikki tykkäykset, sydämet, virtuaalihalit, “äänestin sinua” -viestit, tsemppiviestit ja -huudot kaduilla tallensin sydämeeni. Kaikki somepostaussuositukset ja keskustelut, joissa kerroitte jollekin minun olevan ehdolla ja äänen arvoinen, ovat olleet merkityksellisiä – kiitos. Kiitos myös keskusteluista kaduilla ja somessa. Ne lisäsivät taistelutahtoani ja uskoani varsinaissuomalaisten sote-palveluiden kirkkaampaan tulevaisuuteen. Iso kiitos myös teille, jotka lahjoititte kampanjaani ja mahdollistitte mainosteni pyörimisen somessa ja Fölin busseissa.

Tein kampanjan eteen oman parhaani, mutta niin teki myös kampanjatiimini. Sanoinkuvailemattoman iso kiitos jokaiselle kampanjassani tavalla tai toisella auttaneelle. Kiitos myös kaikki muut ystävät ja perheenjäsenet tuestanne.

Päätös hakeutua vaikuttamaan aluevaltuustoon ei tapahtunut yhdessä yössä, vaikka minulla paljon soveltuvaa kokemusta onkin. Kaikki se sote-alan työtehtävissä kohtaamani ja viime vuosien tapahtumat omassa elämässä ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että terveyden ja hyvinvoinnin teemat ovat näyttäytyneet täysin uudenlaisessa valossa. Olen päässyt ja joutunut katsomaan nykypalveluita eri näkökulmista. On ollut asioita, joita en olisi halunnut kokea ja todistaa, mutta on ollut myös hetkiä, jotka ovat palauttaneet uskoni ihmisen hyvyyteen.

Elämä muistuttaa lähes päivittäin siitä, kuinka eriarvoisesti meidät ihmiset kohdataan nykyjärjestelmässä. Sen minä haluan muuttaa.


Varavaltuutettuna kuulun Vihreään aluevaltuustoryhmään ja näin ollen pääsen aktiivisesti mukaan vaikuttamaan hyvinvointialueemme valmistelu- ja rakentamistyöhön. Hyvällä todennäköisyydellä oma äänimäärä mahdollistaa myös muita vaikuttamisen paikkoja jossain lautakunnassa tai muussa hyvinvointialueelle perustettavassa toimielimessä. Raportoin tulevista vaiheista aika-ajoin täällä verkkosivuillani. Mikäli haluat seurata matkaani Varsinais-Suomen hyvinvointialueen rakennusprojektin osana tiiviimmin, kannustan seuraamaan poliitikkoprofiiliani Facebookissa.

Uuden hyvinvointialueen rakennustyöt alkoivat heti tiistaina 26.1. Vihreän aluevaltuustoryhmän järjestäytymiskokouksessa. Valitsimme kokouksessa puheenjohtajaksemme kansanedustaja Sofia Virran, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi apulaispormestari Elina Rantasen ja toiseksi puheenjohtajaksi terveyskeskuslääkäri Konsta Nylanderin. Valtuustoryhmän sihteeriksi valittiin osastonhoitaja ja sairaanhoitaja Heidi Aaltonen. Olo on toiveikas ja innostunut kaikesta siitä, mikä meitä odottaa.

Lupaan alkaneella valtuustokaudella tehdä oman parhaani, jotta uudella hyvinvointialueellamme ihmisiä kohdeltaisiin reilusti, jotta kaikki saisivat tarvitsemansa hoidon ja tuen ja jotta kenenkään ei tarvitsisi pelätä jäävänsä ilman apua.

Nyt se alkaa – tervetuloa mukaan!

Olen Varsinais-Suomen aluevaltuuston Vihreä varavaltuutettu ja kirjoitan tässä blogissa kuulumisiani hyvinvointialueen rakennustyömaalta.

aluevaalit aluevaalit2022 eduskuntavaalit eduskuntavaalit2023 ehdokas hyvinvointialueet jäsenäänestys kiitokset kulttuuri lapset nuoret oppilashuolto perheet sosiaalityö taide tutkittutieto Varsinais-Suomen Vihreät varsinais-suomi Vihreät yhdenvertaisuus