Ehdolla eduskuntavaaliehdokkaaksi

Varsinais-Suomen Vihreät järjesti lauantaina 17.9. jäsenilleen keskustelutilaisuuden, jossa meitä vihreitä eduskuntavaaliehdokasehdokkaita tentattiin.

Varsinainen jäsenäänestys pidetään 19.-25.9. välisenä aikana, mikä tuloksena kahdeksan ehdokkaaksi ehdolla olevaa valitaan varsinaissuomalaisiksi eduskuntavaaliehdokkaiksi. Löydät meidät kaikki ehdokkaat täältä. Jos asut Varsinais-Suomessa ja olet Vihreän paikallisjärjestön jäsen – sinulla on viikko aikaa äänestää!

Alla tilaisuudessa pitämäni minuutin ”hissipuhe”:

Hyvät varsinaissuomalaiset vihreät,

Olen Essi Lindberg, nelikymppinen Turussa syntynyt ja kasvanut viestinnän ja vaikuttamisen ammattilainen sekä vihreä vara-aluevaltuutettu. Lähdin ehdolle, sillä olen huolissani yhteisen planeettamme tulevaisuudesta ja luonnon tilasta. Olen huolestunut yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta sekä epäinhimillisestä ja epätasa-arvoisesta koulu-, opiskelu- ja työelämästä, jossa voivat huonosti niin lapset kuin aikuiset. Olen huolissani jatkuvasti heikkenevästä huoltosuhteesta sekä siitä, että päätöksenteosta tuntuu usein puuttuvan pitkän aikavälin visio.

Olen sitoutunut tutkimukseen sekä kestävän kehityksen prinsiippeihin pohjaavaan päätöksentekoon. Näin ollen, olen valmis puolustamaan kunnianhimoisia ilmastotoimia, ympäristöä, hyvinvointivaltiota, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, inhimillistä työelämää, ja muun muassa terapiatakuuta ja haittoja ehkäisevää päihdepolitiikkaa. Olen valmis puolustamaan taiteen, kulttuurin ja kulttuuriperinnön asemaa sekä pitkäaikaisia investointeja sivistykseen ja kestävään kasvuun eli koulutuksen ja tutkimuksen rahoituksen pysyvää tasonnostoa.

Olen ehdolla, sillä olen nähnyt ja kokenut, kuinka asioihin vaikutetaan. Haluan tehdä oman osani ja luoda toivoa siitä, että maailmaa voidaan yhdessä muuttaa entistä paremmaksi.

Kiitos.

aluevaalit aluevaalit2022 eduskuntavaalit eduskuntavaalit2023 ehdokas hyvinvointialueet jäsenäänestys kiitokset kulttuuri lapset nuoret oppilashuolto perheet sosiaalityö taide tutkittutieto Varsinais-Suomen Vihreät varsinais-suomi Vihreät yhdenvertaisuus