Olen ehdolla eduskuntaan Varsinais-Suomesta!

Minut nimettiin jäsenäänestyksen tuloksena lokakuun 1. päivä Varsinais-Suomen Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi. Olen otettu luottamuksesta ja aion tehdä kaikkeni, jotta huhtikuun 2. päivä saamme vaaleissa Vihreän vaalivoiton sekä täällä Varsinais-Suomessa että valtakunnallisesti. Oman läpimenon lisäksi toivon tietenkin sitä, että Vihreät saisivat tulevalle kaudelle vihdoin ja viimein kaksi varsinaissuomalaista kansanedustajaa.

Koulutukseltani olen taiteen, kulttuurin ja historian kysymyksiin perehtynyt FM maisemantutkija (Turun yo). Olen myös opiskellut palvelumuotoilua (Laurea yamk). Tällä hetkellä johdan taloudellisen tutkimuslaitoksen viestintää. Asun ja teen pääasiassa etätöitä Turussa ja käyn viikoittain myös Helsingissä. Asun yksin ja harrastan lukemista, akrobatiaa ja avantouintia. Arjessani huolehdin niin ikään yksinasuvista iäkkäistä isoäideistäni.

Olin ensi kertaa ehdolla kuntavaaleissa keväällä 2021 ja tuolloin minut valittiin Turun kaupunkiympäristölautakunnan varajäseneksi. Aluevaaleissa äänimääräni riitti varavaltuutetun paikalle Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varhan valtuustossa.

Olen pitkäaikainen lastensuojeluaktiivi, hyvinvointivaltion ja tasa-arvon puolustaja. Olen visionäärinen ja rohkea paremman yhteiskunnan uudistaja ja ihmislähtöisten ratkaisujen kehittäjä. Haluankin tuoda politiikkaan rohkeita avauksia, ongelmanratkaisu- ja yhteistyökykyä. Olenkin sitoutunut tekemään politiikkaa, joka pohjaa tutkittuun tietoon, kuuntelee ihmistä, luo toivoa ja tähtää kestävään kasvuun ja ihmisten hyvinvointiin reilusti.

Olen ehdolla eduskuntaan, sillä olen huolissani yhteisen planeettamme tulevaisuudesta ja luonnon tilasta. Olen huolestunut yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta sekä epäinhimillisestä ja epätasa-arvoisesta koulu-, opiskelu- ja työelämästä, jossa voivat huonosti niin lapset kuin aikuiset.

Olen huolissani heikkenevästä huoltosuhteesta sekä siitä, että päätöksenteosta puuttuu usein pitkän aikavälin visio. Näin ollen, olen valmis puolustamaan kunnianhimoisia ilmastotoimia, luonnonsuojelua, hyvinvointivaltiota, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, inhimillistä työelämää, ja muun muassa terapiatakuuta sekä haittoja ehkäisevää päihdepolitiikkaa.

Olen valmis puolustamaan taiteen, kulttuurin ja kulttuuriperinnön asemaa sekä pitkäaikaisia investointeja sivistykseen ja kestävään kasvuun eli koulutuksen, tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin rahoituksen pysyvää tasonnostoa.

Olen ehdolla, sillä minulla on monialaista työkokemusta ja näkemystä kaupunkisuunnittelusta lastensuojeluun ja kulttuuriympäristöjen kestävästä kehittämisestä asunnottomuuden ehkäisyyn. Lisäksi, minulla on kyky omaksua tietoa laaja-alaisesti sekä sisäinen palo vaikuttaa reilumman ja paremman yhteiskunnan puolesta. Haluan tehdä oman osani ja luoda toivoa siitä, että maailmaa voidaan yhdessä muuttaa entistä paremmaksi.

aluevaalit aluevaalit2022 eduskuntavaalit eduskuntavaalit2023 ehdokas hyvinvointialueet jäsenäänestys kiitokset kulttuuri lapset nuoret oppilashuolto perheet sosiaalityö taide tutkittutieto Varsinais-Suomen Vihreät varsinais-suomi Vihreät yhdenvertaisuus