Hyvällä päättäjällä on kyky kunnella

Hyvän päättäjän tunnistaa siitä, että hän osaa ja haluaa kuunnella.

On kuunneltava niitä ihmisiä ja ihmisryhmiä, joita päätöksenteko koskee ja myös niitä, joihin se vaikuttaa välillisesti.

On kuunneltava riippumatonta tutkimusta, tutkijoita ja asiantuntijoita, joilla on vahvaa ja moniulotteista tietoa siitä maailmasta, johon päätöksenteko vaikuttaa.

Hyvällä päättäjällä on taitoa yhdistää saamaansa tietoa tarkoituksenmukaisella tavalla ja sydäntä tehdä päätöksiä, joilla muutetaan maailmaa paremmaksi, niin luonnon tilan kuin kaikkien ihmisten hyvinvoinnin kannalta.

Olen Essi Lindberg, 41-vuotias turkulainen talous- ja tutkimusviestinnän asiantuntija (FM) ja lastensuojeluaktiivi.

Johdan työkseni tutkimuslaitoksen viestintää. Lisäksi olen osatyökykyisiä työllistävän valtion erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy:n hallituksen jäsen ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vihreä varavaltuutettu.

Olen sitoutunut edistämään päätöksentekoa, joka lisää ihmisten osallisuutta ja pohjaa tutkittuun tietoon, torjuu eriarvoisuutta ja investoi koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen kautta ihmisten hyvinvointiin sekä ilmaston ja luonnon rajat huomioivaan kestävään kasvuun.

Voit äänestää minua Varsinais-Suomessa numerolla 1️⃣5️⃣5️⃣.

Ennakkoon saa äänestää 22.-28.3. välisenä aikana valitsemassasi äänestyspaikassa. Tarvitset mukaasi vain henkilöllisyystodistuksen. Varsinainen vaalipäivä on 2.4., jolloin voit äänestää omassa äänestyspaikassasi.


aluevaalit aluevaalit2022 eduskuntavaalit eduskuntavaalit2023 ehdokas hyvinvointialueet jäsenäänestys kiitokset kulttuuri lapset nuoret oppilashuolto perheet sosiaalityö taide tutkittutieto Varsinais-Suomen Vihreät varsinais-suomi Vihreät yhdenvertaisuus